Siera kultūru ceļvedis

Ja Jūs nezināt, ko nozīmē veikala piedāvātie ražotāju apzīmējumi un kādam sieram tie ir vajadzīgi, tad šī sadaļa ir domāta Jums.

Micromilk ME vai Lactoferm MSE

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
  • Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Viena no universālākajām un izplatītākajām siera kultūrām, kas sastāv tikai no mezofīliem baktēriju celmiem govs un kazas pienam Gauda (Gouda) , Čedaras (Cheddar), Stiltona, Krievijas, Tilzītes , Limburgera , Rakletes (Raclette), Mimoletes (Mimolette) , Latvijas siera, kā arī krēmsiera  pagatavošanai . 

Micromilk MAT vai Lactoferm MSY

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Domāta biezpienam, krējumam un smērējamam sieram .

Micromilk MO vai Lactoferm MSO

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris

Domāta Lauku, Mančego,  Wensleydale, Castle Blue .

Micromilk LHTM  (analogs EM)

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactobacillus Helveticus
  • Lactococcus Lactis Subsp. Lactis
  • Lactococcus Lactis Subsp. Cremoris
  • Streptococcus Thermophilus

Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai: Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam), Grujera ( Gruyere), Komte (

Lactoferm EM  (analogs LHTM)

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactococcus lactis subsp. Lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
  • Lactobacillus Helveticus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai: Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam), Grujera ( Gruyere), Komte (

Micromilk PR vai Lactoferm PP

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii

Propionas baktērijas, ko pievieno papildus Lactoferm EM kultūrai, ko izmanto Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam) siera, un dažreiz arī Grujera (Gruyere) siera izgatavošanai, jo tikai tās veido lielus caurumus šajos sieros un vienmēr tiek pārdotas atsevišķi.

Micromilk LHT/A  vai Lactoferm PG

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
  • Lactobacillus delbruekii subsp. lactis
  • Lactobacillus helveticus

Appenzeller un tradicionālo itāļu sieru izgatavošanai: Provolone, Parmezan, Romano, Montasio .

Micromilk T vai Lactoferm M

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Šī ir pati vienkaršākā kultūra, kas sastāv no viena termofīla baktēriju celma, ko izmanto jebkurā cietā siera ražošanā, bet vislabāk tas der  Kačotas un Mocarella siera izgatavošanai no govs piena. 

Micromilk TL  vai Lactoferm AT

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Guidos un Alpu   siera izgatavošanai. 

Micromilk LHR/A vai Lactoferm SLBH

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
  • Lactobacillus helveticus

Kultūra domāta Buffalo Mocarellas, Kačota (Caciotta), Scamorza, Yesterdaze, Mančego sieram.

Micromilk TBM vai Lactoferm MFC

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactococcus lactis subsp. Lactis
  • Lactococcus lactis subsp. Cremoris
  • Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Kultūra govs un kazas pienam, kas ideāli piemērota svaigam jeb nenogatavinātam sieram kā Feta siers.

Micromilk TB

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Kultūra govs un kazas pienam, kas ideāli piemērota Taleggio un Mocarellas sieriem.

Micromilk MOT  vai Lactoferm MST

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Kultūra mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers , Morbier, Camambers, Brī (Brie), Gorgonzola , Minsteres (Muenster) .

Micromilk BACT vai  Lactoferm ABY

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
  • Bifidobacterium bifidum
  • Lactobacillus acidophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Jogurta kultūra

Micromilk PCR

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Penicillium roqueforti

Zilais pelējums visa veida sieriem:  Dorblu (Dor Blue), Rokfors (Roquefort), Gorgonzola Stiltons   un jebkuram citam, kurā ražošanā nepieciešams zilais pelējums.

Micromilk PC  vai Lactoferm PC

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Penicillium candidum

Baltais pelējums, ideāli piemērots Camambers sieram. Izmanto kopā ar Lactoferm MST un Geotrichum Candidum .

Micromilk Geotrichum Candidum

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Geotrichum Candidum

Baltais pelējums mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers , Camambers, Brī (Brie), Minstere (Muenster) .

Micromilk Brevibacterium Linens

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Brevibacterium Linens

Sarkanā pelējuma baktērijas siera virsmas apstrādei: Limburgera ,   Raclette Bakšteina Latvijas ,   Minstere (Muenster), Appenzeller sieriem.