Siera kultūru ceļvedis
Ja Jūs nezināt, ko nozīmē veikala piedāvātie ražotāju apzīmējumi un kādam sieram tie ir vajadzīgi, tad šī sadaļa ir domāta Jums.
Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai:
Ementāles (Emmental)
un
Masdama (Maasdam),
Grujera (
Gruyere),
Komte (
Lactoferm EM (analogs LHTM)
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Lactococcus lactis subsp. Lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
- Lactobacillus Helveticus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai:
Ementāles (Emmental)
un
Masdama (Maasdam),
Grujera (
Gruyere),
Komte (
Micromilk PR vai Lactoferm PP
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii
Propionas baktērijas, ko pievieno papildus Lactoferm EM kultūrai, ko izmanto
Ementāles (Emmental)
un
Masdama (Maasdam)
siera, un dažreiz arī
Grujera (Gruyere)
siera izgatavošanai, jo tikai tās veido lielus caurumus šajos sieros un vienmēr
tiek pārdotas atsevišķi.
Micromilk LHT/A vai Lactoferm PG
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactobacillus delbruekii subsp. lactis
- Lactobacillus helveticus
Appenzeller un
tradicionālo itāļu sieru izgatavošanai:
Provolone,
Parmezan,
Romano,
Montasio
.
Micromilk T vai Lactoferm M
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Šī ir pati vienkaršākā kultūra, kas sastāv no viena termofīla baktēriju celma, ko izmanto jebkurā cietā siera ražošanā, bet vislabāk tas der Kačotas un Mocarella siera izgatavošanai no govs piena.
Micromilk TL vai Lactoferm AT
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Guidos un Alpu siera izgatavošanai.
Micromilk LHR/A vai Lactoferm SLBH
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
- Lactobacillus helveticus
Kultūra domāta Buffalo Mocarellas, Kačota (Caciotta), Scamorza, Yesterdaze, Mančego sieram.
Micromilk TBM vai Lactoferm MFC
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Lactococcus lactis subsp. Lactis
- Lactococcus lactis subsp. Cremoris
- Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Kultūra govs un kazas pienam, kas ideāli piemērota svaigam jeb nenogatavinātam
sieram kā
Feta
siers.
Micromilk MOT vai Lactoferm MST
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Kultūra mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Morbier, Camambers, Brī (Brie), Gorgonzola, Minsteres (Muenster) .
Micromilk BACT vai Lactoferm ABY
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Bifidobacterium bifidum
- Lactobacillus acidophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Micromilk PCR
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Penicillium roqueforti
Zilais pelējums visa veida sieriem: Dorblu (Dor Blue), Rokfors (Roquefort), Gorgonzola, Stiltons un jebkuram citam, kurā ražošanā nepieciešams zilais pelējums.
Micromilk PC vai Lactoferm PC
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Penicillium candidum
Baltais pelējums, ideāli piemērots Camambers sieram. Izmanto kopā ar Lactoferm MST un Geotrichum Candidum.
Micromilk Geotrichum Candidum
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Geotrichum Candidum
Baltais pelējums mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Camambers, Brī (Brie), Minstere (Muenster) .
Micromilk Brevibacterium Linens
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Brevibacterium Linens
Sarkanā pelējuma baktērijas siera virsmas apstrādei: Limburgera, Raclette, Bakšteina, Latvijas , Minstere (Muenster), Appenzeller sieriem.