Nepieciešams:
- 1l piena (UHT)
- Micromilk BACT (vai Lactoferm ABY) jogurta kultūra ar bifidobaktērijām
- Piedevas (pēc vēlmes)
Recepte:
- Salejam pienu burciņās (vai lielā traukā) atkarībā no jūsu jogurta iekārtas.
- Uzberam pienam (istabas temperatūrā) pavisam nedaudz jogurta baktēriju uz aci (pašu minimālo daudzumu), 1l pienam tas ir mazāk par 0.01gr.
- Aiztaisām vākus un ieliekam pienu 50C siltumā uz 6-12st (laiks atkarīgs no pievienoto baktēriju daudzuma un temperatūras).
- Kad piens sabiezēs (laiks ir atkarīgs no pievienoto baktēriju daudzuma un temperatūras), tas ir ļoti gards arī bez piedevām un krietni gardāks neka veikala bezpiedevu jogurti, tomēr pirms lietošanas uzturā varat pievienot sīrupu, ievarījumu un citas piedevas pēc vēlmes.
Iesakām vispirms izmantot UHT pienu, kas ir ultrapasterizēts un ir maksimāli tīrs no nevēlamas mikrofloras un dod garantiju, ka baktērijas strādās kā nākas un garantē labu rezultātu.
50C siltumu nodrošina jebkura moderna cepeškrāsns, bet labāk izmantot jogurta aparātu, kas nemaksā dārgi (sākot ar 20eur), ir ērts lietošanā un patērē mazāk elektrības.